Hirveästi on taas tapahtunut asioita, ei ole vaan ollut aikaa istahtaa koneelle ja kirjoitella. Mutta asiaan!

Oltiin tuossa taasen mummolassa, tällä kertaa 2viikkoa. Tulin kipeäksi, kuume nousi ja olo oli huono. Pojalla ensin vuoti nenä, sitten alkoi minulla kurkkua kutittaa ja siitä se sitten lähti. Myös isoveli sairastu, mies ei. Pojallakin loppu tauti lyhyeen. Mummolassa sairastin ja terveempänä käytiin ystävän luona teellä ja syömässä. Piristi kummasti! :)

Nyt ollaan 3viikkoa kotona, sitten 2viikoksi mummolaan. Pitäisi isomummin ja papan luona käydä, hirveästi huvita henkilökohtaisista syistä. 

9kk. Iso poika jo. <3 Osataan jokeltaa ja komennella jo. :D Miehen mielestä yrittää selkeästi välillä sanoa "mamma", kieltämättä siltä kuulostaa! Istuminen on nyt niin mahtavan hauskaa ja kivaa, ryöminen ei vielä juuri onnistu saati konttaaminen. Mummolassa noustiin ensimmäisen kerran tukea vasten seisomaan. <3 Vahingossa. :D 
Kovasti on poika kasvanut, ruoka maistuu ja jaksaa valvoakin pitempään. Eilen 1x45min unet, 4h putkeen valvoi. Olin ällistynyt! Nyt on ekat päikkärit menossa, tosin oli levoton yö. Liekkö hampaita pukkaa vai mitä. Edelleen yötissillä käydään, kohta aletaan kokeilemaan sinne omaan sänkyyn nukahtamista yöksi. Jos ei olisi niin levotonta tuo uni. 

Reissun jälkeen on usein äiti-päiviä. <3 Äidin syliin, viereen, kainaloon, äiti ei saa kadota näkyvistä! <3 Yleensä tämmöiset päivät tulee reissun jälkeen. :D 
Vaikea uskoa, että se pieni vauva onkin jo 9kk! Esikoisen kohdalla varsinkin sitä vaan hämmästelee ajan kulua. Kohta VUOSI! :o

Joulusta ollaan jo puhuttu, vietetään se täällä kotona. Mummo tulee meille joulun alla ja leivotaan pipareita, ihan omasta taikinasta. :) Anoppilaan kait syömään aattona..
Uusi vuosi on vielä kaukana, siitä ei ole päätetty mitään. Varmastikin aikalailla perheen kesken. :)
Joulukuusi! Vaikka edes parvekkeelle! On saatava! :D Joululahjoja olen ostellut, miehelle Muumipalapelin, pojalle vaatteita+Muumipehmon ja kirjan. :) Synttärilahjatkin jo jemmassa, vaatteita ja kirjoja. Kuitenkin sukulaiset ostaavat lahjoja ja ei vielä noin pieni ymmärrä kamalasti lahjojen päälle. :)
Suklaakalentereita jo bongattu sekä jouluvaloja. Lokakuussa.. Kohta joulua aletaan tuputtaa uutena vuotena tai juhannuksena.. Ei sillä ettenkö pitäisi joulusta, vaan tuo menee jo niin yli ymmärryksen.

Ei kohta olekaan enää VAUVA vaan taapero. Vaikka hoen mitä se äidin vauva, on vastaus väväätätä! :D Kävelytuolilla alkaa saamaan jo hurjat vauhdit, ukki oli tehnyt portit valmiiksi. Enää hiominen ja saa paikoilleen. Alkaa ollakin jo tarpeeseen! 

Olen monesti miettinyt toista lasta. Haluaisin pienellä välillä lapset. Aiheellista sitten kun poika on jo 2vuotta. Sinnehän on vielä aikaa reilusti, eikö? Tuntuu, että aika hupenee käsistä liian nopeasti. Jokainen äiti varmasti tunnistaa tämän ja toisen ääripään, aika menee liian hitaasti! :D Varsinkin silloin, kun yrittää saada nukkumaan, pitää leikkiä/pyöriä/kitistä/saada lisää tissiä. 

Vaippaa en edes enää vaihde hoitopöydällä. Keksinyt uuden tavan, hoitopöydällähän voi kääntyä ympäri! Siitä seuraa parku ja itku, kun ei pääse kääntymään. Lattialla onnistuu vaipan vaihto, nykyään pelkkiä housuvaippoja. Vaatteet onnistuu laittaa sylissä. Entäs sitten ruokailu? Kädessä pakko olla jotain näprättävää, Jos ei ole nälkä, niin ei uppoa ruoka. Äiti kelpaa syöttämään aina, isi ei niinkään. Välillä täytyy antaa hetki kiukuta ja huutaa, sitten taas ruoka maistuu. Joskus on vaan kerättävä hermot yhteen kimppuun ja annettava kiukuta.

Tänään mennään muskariin, ensi viikolla muskari onkin lomalla. Vielä nukutaan sikeästi, pitäisi 11 aikaan viimestään herätä syömään ja lähteä muskariin kävellen. Kylmä ilma näyttäisi mittarin mukaan olevan, saa pukea hyvin päälle! Onneksi löyty Reiman haalari kirpparilta, 7e! :) Kuin uusi ja hyväkuntoinen, varmasti lämmin, kun vielä viltin nakkaa päälle. Karvalakki odottaa kunnon pakkasia jo kaapissa. :)

En tiedä onko muilla äideillä samaa "ongelmaa". Lapsi nukkuu ja mietit mitä tekisit? Kirjeitä ei jaksa aina kirjoitella, siivotakaan ei koko ajan. 

Mutta nyt etsimään varusteet jo valmiiksi ja aamupalalle (eihän äidit ehdi ajoissa syömään aamupalaa, kun on touhua ja tohinaa;) )