Huh mihin se aika mennä vilahtaa! On kyllä kiirettä ollut, kun kaksin oltu pojan kanssa kotona. Hengähtää ehtii päikkien aikaan ja illalla hetken verran. 

Käytiin tuossa 1v 6kk neuvolalääkärissä. Hieman pettymys koko käynti. Ei katsonut korvia/kuuloa/pituutta/painoa. Kyseli vain hieman, suositteli vesirokkorokotetta otettavaksi (suositellaan kuulemma KAIKILLE, ei vaan kenellekään tutulle ole sanonut sama lääkäri mitään!) ja hieman katseli näköä ja sydäntä/keuhkoja kuunteli. Kehitys kuulemma vastaa normaalia, eli ei mitään ihmeitä/hätää.

Nyt on tullut kauheat määrät uusia sanoja! Eka taitaa olla suosituin.. :D

- Kakka (ollaan tosi ylpeitä vanhempia:D )
kukka
- kakku
- auton pärinää
- lehmän ammuntaa
- töötin painantaa (painaa->tööt)
- a
uto myös kuuluu sanavarastoon entisten lisäksi.

Aamulla kuului yläkerrasta "äitii". Kyllä piristy aamu heti! :)

Kotimittauksella pituutta oli jo 86,1cm! 14,4,kg painoa. Pitkä poika! Kovasti jaksaa touhuta, mm. pyykit koneeseen, astianpesukoneen tyhjennys, roskien vienti, siivoilu, kaupassa hyllystä ottaminen ja koriin/kärryyn laitto, hihnalle laittaminen jne. :) Kyllä äkkiä se kehitys tulee ja isoin askelin! 
Siirryttiin isojen poikien mukiin, eli nokkamukit jäänyt vähän vähemmälle. Välillä sattuu pieniä vahinkoa ja maidot/vedet lentää lattialle/pöydälle, mutta harjoitus tekee mestarin!

Yllätyin miten monta sanaa/kuvaa osaa näyttää/tietää. Esim. kirjaa lukiessa kysyn "missä aurinko?" ja osaa näyttää! Todella monta kuvaa osaa yhdistää jo sanaan. :)

Pottailu on jäänyt vähemmälle, sitten talvella pakkasilla enemmän. :) Nyt ollaan ulkoiltu aina sään salliessa ja tehty vähän vaikka sun mitä. Yleensä heitetään/potkitaan palloa, tehdään hiekkakakkuja, kiikutaan. Aika usein käydään leikkipuistossa laskemassa mäkeä ja ihmettelemässä. Kovasti olisi halua mennä muiden leikkiin mukaan, mutta ei vielä pysy perässä/osaa muiden kanssa leikkiä semmoisia isojen leikkejä. :) 
Pojan "tyttökaveri" on nyt ollut muualla, mutta taas syksymmällä pääsevät leikkimään. :) Käytiin tuossa yksi päivä siellä leikkimässä ja lapsilla oli tosi hauskaa! Kyllä uni maittoi illalla. :)

Päiväunet nukutaan vielä, onneksi! Tulee kyllä tarpeeseen! 11-13 käy nukkumaan, riippuu tosin ollaanko herätty monelta, ollaanko liikenteessä vai miten. Yöunille mennään siinä 20-21 väliin. Yleensä siinä 19.30 mennään sänkyyn ja nukahtaa viimeistään klo20. Nyt ollaankin menty klo 20 sänkyyn lukemaan. Nyt kun isi on ollut kotona, niin herätään 5.30-6.30 väliin. Sitä ennen kotona kaksin ollessa heräiltiin vasta 6-7.45! 
Ei varmaan kuulosta ihmeellisestä, mutta ne keillä on lapsia niin tietävät kyllä! Odotan jo milloin koko yö alkaa sujumaan ihan hyvin, ettei tarvitse hereillä.
Nyt ollaan koetettu yötisseilystä luopua. Päikille/unille mentäessä tissitellään, muutaman kerran ilman tissiä nukahtanutkin. Joskus vaan yöllä on pakko antaa, muuten on kamala huuto päällä pitkän aikaa. Juu, kyllä, huutaa pari yötä ja tottuu siihen. Ei vaan sydän sitä kestä ja meillä on sisällä kesällä lämmintä nukkua. 
Yöt on kuitenkin aikalailla rauhottunut. Omaan sänkyyn nukahtaa, kömpii viereen jossain vaiheessa yötä. Pariin kertaan yöllä on kömpinyt kainaloon ja siihen nukahtanut. <3

Mietittiin jo joululahjoja mistä olisi tarve pojalla. Uusi istuin autoon on tulossa, traktorilelu ja vielä olisi pyyntönä toisaalle suunnalle Autot-pussilakanasetti. Poika täysin ihastunut tuohon Autot-teemaan! Paitakin pitäisi aina olla Auto-paita :D Hyvähän se on jos jostain tykkää. :)

Joululahjoista puheen ollen. Aloitin jo tekemään miehelleni joululahjaa. Villapaitaa. Kohta olisi etu-ja takakappale valmiina, ei puutu enää paljoa! Pojalle ajattelin tehdä villahousut, joissa traktorin kuva! Tuota aikaa on silloin, kun poika nukkuu päiväunet/yöunia. :)

Huomenna saadaan ystävä lapsensa kanssa yökylään ja mummo tulee tässä kuussa meille tai me sinne. Miehellä onkin vielä viikko lomaa, käydään ainakin Oulussa HopLopissa! :) Saas nähdä mitä kaikkea sitä keksii.. :) Suomen Tivoliin ei mennä nyt, käytiin mummolassa 2krt jo tivolissa. :)