4kk tulee huomenna täyteen. Mitä ihmettä?! 7,1kg & 62,4cm. Iso poika jo. <3

Nyt on opittu työntämään nyrkki suuhun, maistelemaan sormia, katselemaan ympärille. Kerran nauranut ihan kunnolla ja kauan, oli hauskaa askarrella. Muuten hymy poika, hymyilee herkästi ja jokeltelee. Välillä tulee pieniä kiljahduksia. Sylissä ei malta olla, pitää päästä ns istumaan jo tai katsomaan olan yli. Hämä-hämä-häkki leikki jaksaa hymyilyttää kerta toisensa jälkeen, samoin isin höpsötykset. 

Porkkana, peruna, mango, porkkanaperuna sekä omena alkaa tulla tutuksi. Pikku hiljaa uusia makuja ja hyvin maistuu! Pian saadaankin alkaa maistelemaan päärynääkin sekä muita herkkuja.

Kyljelleen ja mahalleen pari kertaa käännytty, kerran kaksi vahingossa. Kovasti ollaan harjoiteltu kääntymistä, pikku hiljaa se sieltä tulee. :) Vatsallaan jaksaa olla kauan, pää niin ylväänä pystyssä ja ihmetellen maailmaa. Pöllö jos oisi, pää kääntyisi ympäri. :D Takana ei ole hiuksia yhdessä kohtaa lainkaan, liikaa selällään. Vatsallaan ei viihdy sen jälkeen, kun kädet ei jaksa kantaa ja pää osuu lattiaan.

Yli-innokas neuvola lähetti meidät fysioterapeutille, pää ei noussut käsistä nostamalla lattiasta, muuten todella hienosti jaksaa kannatella päätä. Fysioterapeutti sanoikin, ettei ole huolta, hyvinhän tämä sujuu! Kehui miten reipas poika on ja miten iloinen. :)
Lääkäri sanoi samaa, ei huolta. Kehittyy omaa tahtia, varsinkin kun on syntynyt 1kk etuajassa.

Käytiin "mäellä" kontrollissa, kuunteli sydämen ja katseli muutenkin kaiken. Ei mitään hätää. Verikokeet otettiin päästä taas, voi sitä huutoa. Kohta sitten nauru tulikin, hymy valtava. <3 Sanoi hoitaja, että harva täältä lähtee tyytyväisenä vaan sinähän taidat olla reipas poika. :) Kehui silmiä miten kauniit on. :) Kyllä aina tulee hyvä mieli saada kehuja, varsinkin kun on todella reipas poika! :) Verikokeiden tulokset saadaan kotiin, helpompi paperiversiona katsella. Kontrollit siirtyvät nyt neuvolaan. Lääkäri totesi, ettei kuule enää sivuääntä! Jospa se olisi selätetty!

Päikkärit on välillä hakusessa, sitten itkeskellään kun nukuttaa muttei malta. Tänään kyllä reilut 3h päikkärit ja virtaa riittää! :) Yöt sujunut hyvin, mitä nyt välillä masu ilmeisesti vaivannut. Luumua ei olla ehditty edes antamaan.. :D
Muuten uni jäänyt päivällä vähemmälle, jaksaa valvoa pitempään. Joskus täytyy laittaa esim. sitteriin pötkölleen ja tutti suuhun, edes pienet torkut saada. Yöt menee enää 1 syötöllä, aamusta sitten syöpi toisen kerran. Joskus ei vaan jaksa siirtää yösyötön aikaan pinnasänkyyn, vaan jää viereen nukkumaan. Joskus sitä ihmettele, miten sitä jaksoi herätä ylös 2-3h välein, ottaa poika syliin, kävellä sohvalle, imettää ja takaisin nukkumaan! Nyt helppoa, kun ottaa viereen, imettää sängyssä ja sitten unta palloon!

Vaatteet alkaa taas olla pieniä, 62 osa saa laittaa jo syrjään. Kovaa tahtia kasvanut, ei meinaa itse pysyä perässä ja ei itse varsinkaan näe missä vaiheessa kasvaa, kun koko ajan kiinni toisessa. :)
Onneksi on tuota isompaa vaatetta, ei tarvitse niitä ostella. Todella paljon vaihtelee koot, mm. H&M koot ei pidä oikein paikkaansa. Täytyy aina olla numeroa isompi. Esim. 62 alko olla jo pieni, nyt kaula paistaa jo. Potkareista 62 ei tahdo mahtua, 68 mahtuu jalka juuri ja juuri! Hui!

Nyt ollaan kahdesti käyty pitemmällä reissulla matkaamassa. Junalla ja autolla reissattu, hienosti sujunut! Varsinkin junassa nukkuu todella hyvin, kerran herää syömään ja välillä katselee maisemia. Sylistä syliin, vaan äidin syli vieläkin se paras. :) 

4kk kohta takana, valtava kehitys tässä ajassa! Ääni löytynyt, sormet ja kädet, huima harppaus siitä pienestä nyytistä tähän isoon poikaan. <3 

Äitienpäivänä sain valmiin aamupalan, käytiin anopin luona kahvilla ja kakulla, loppuilta oltiin kotona ja käytiin pienellä 5,6km lenkillä. :D Hieman lihakset huusi seuraavana päivänä, mutta mukavaahan se on lenkkeillä rakkaiden kanssa.

Sitten hieman surullisempi uutinen. Rakas koirahauvani nukkui sikiuneen 30.4.2014. :( Korvat oli niin pahassa kunnossa, koko ajan huonompaan suuntaan.. Ikävä on valtava, mutta tietää toisella olevan hyvä olo nyt. <3

Vaan elämä jatkuu, ikävä säilyy ja rakkaus sydämessä pysyy. <3