Nyt on taas uusia sanoja ja juttuja opittu. Mm. näytetään missä on puu, kukka tai pöytä. Olen antanut pikku tehtäviä, mm. ruokalapun vieminen pöytään, pyykkien avustaminen. :) Hienostihan ne sujuu ja hauska on seurata mitä kaikkea oppii!

Metsässä viihtyy hyvin, jaksaa kävellä jo pitkiä matkoja. Tänäänkin käytiin metsälenkillä, pitkät matkat meni kävellen hienosti. :) Toinen päivä nyt, kun käytiin metsässä kävelemässä, paljon on nähtävää. 

Mopo on tullut nyt sanavarastoon uutena sanana. Auto tulee myös välillä ja hauva. Paljon ollaan luettu, iltaisin pidetään lukuhetki tai päikkäaikaan. Onneksi vielä päiväunet nukkuu, nykyään ulkona enemmän.

Tissittely loppui nytten kokonaan. Olishan poika vielä ottanut mielellään, mutta päätin lopettaa kokonaan. Yötkin rauhottunut todella paljon! Ei ole yöllä tissiä vailla ja rauhoittuu nopeammin nukkumaan. Pari yötä on mennyt hyvin, nukkunut aamuyöhön asti hyvin. Aikaisemmin saatetaan välillä herätä aamulla, mutta eipähän tuo haittaa! :)

Käytiin vko mummolassa isin lomalla, mummo tuli sitten enon kanssa tänne parin päivän päästä. Hauskaa taas oli, "kippis" kuului moneen otteeseen. :) Kyllähän vieraat piristää arkea ja mukavaa on käydä mummolassa. Kyllä välillä on myös mukavaa olla vain kotona. :)

Poika on nyt oppinut sanomaan "kakka", kun on kakkahätä! Ihan upeaa! Potalle saapi nopeammin ja kakka tulee pottaan. Monesti vielä osoittaa pissiä/kakkaa ja hokee kakka. Sama jos isi pieraisee, niin on kakka. :D

Itse alotin nyt aktiivisuusrannekkeen myötä urakan! Kovasti olen (vielä) positiivisella mielellä liikenteessä. Tarkoitus siis saada pikku hiljaa painoa pudotettua. -15kg olisi semmoinen hieno rajapyykki, mutta katsotaan nyt! Stressiä en ota aiheesta ollenkaan. Tosin nyt olen enemmän kiinnittänyt huomiota syömisiin ja liikuntaan. Mm. tänään tuli käveltyä taas pitkät matkat, jotta sai aktiivisuuden täyteen. :D Koukuttavaa kyllä, mutta myös hienoa nähdä miten paljon liikkuu. Aktiivisuusrannekkeen myötä olen alkanut kokeilemaan pieniä matkoja hölkätä/juosta! Ei oikein polvi muuten kestä, mutta nyt pikku hiljaa aloittamalla on kestänyt hyvin. :) Poika viihtyy hyvin rattaissa, kun äiti koettaa juosta. :D-0,7kg oli lähtenyt vkon aikana. Jokainen kilo/gramma on lähempänä tavoitetta!

Kyllä on ollut mahtavaa saada olla kotona ja seurata pojan touhuja. :) Nyt yritellään saada pojasta isoveli, kenties se tämän painon pudotuksen aikana/jälkeen onnistuukin! :) 

Käytiin tuossa yksi päivä umassa ihan kaksin, muuten vain. Hienostihan se meni ja kyllä uudestaan mennään, vaikka onkin aika suolaiset hinnat noissa lipuissa. :( Pääasia, että viihdyttiin ja poika meni ilmaiseksi sisään. :)
Käytiin isossa altaassa ja kuumassa altaassa. Ei lasten kahluuallas sitten oikein innnostanut sen jälkeen enää. :D

Huomenna mennäänkin pitkästä aikaa tapaamaan ystävää ja muksut saa ottaa virrat pois toisiltaan. Siinä lähellä onkin hieno lampi, minkä ajattelin kiertää ja vähän "kiertoreittiä" matkalla kotiin. Nukkuisi poika samalla unet ja saisi ite siinä juosta ja touhuta. :)

Nyt tissittelyn lopettelu on tuntunut haikealta, mutta myöskin oikealta päätökseltä. Unet on rauhoittunut ja silti saa poika hellyyttä. Illalla luetaan satu, joko poika istuu sylissä ja nukahtaa siihen tai vieressä pötköttää. Sadun jälkeen kuunnellaan musiikkia kainalokkain. Mikään kiire ei ole omaan sänkyyn nukuttaa, nukkuu meidän välissä. Tai no, nykyään minun vieressä, kun isi on vain vkonloppuisin kotona. :( 
Ajattelin kokeilla omaan sänkyyn nukuttaa, jahka yöt sujuu paremmin. Mikään kiire ei tässä vielä oikein ole, äskettäin lopetettiin vasta tissittely.

Käytiin vkonloppuna Ylivieskassa (miehen päähänpisto)! Ostettiin pojan huoneeseen robottitarroja koristamaan hyllyä ja lattialle "pehmopaloja". Alkaakin olla kylmät lattiat, joten varmaan viikonloppuna haetaankin jo matot kotiin. Imurointiahan se hankaloittaa, mutta lämmittää jalkoja! :D

Tuli mieleen, että varmaan siksi myös yöt helpottunut, kun ei ole enää niin kuuma. Silloin joi janoon tissiä, en viittinyt vettä antaa. Nyt ilmat viilentynyt=yöt rauhoittunut. :)