Eilen oli siis 8kk lääkärineuvola. Ensin otti painon 10,1kg ja pituuden 73cm. Hurjasti on kasvanut poika! :) Paineli vatsan, kuunteli sydämen+keuhkot. Kokeili istumista, otti kuulon ja näön, muuten vain kyseli. Yösyömisestä sanoi näin; "Voit alkaa pikku hiljaa luopumaan yösyötöistä, että saisitte nukuttua kumpikin kokoinaisia öitä. Helppoahan hänen on sanoa, itse päätät loppukädessä." Meinasin sanoa, kun on joskus näitä öitä, ettei se tutti riitä vaan tarvitsee tissiä. Kyseli ruokailusta, no, aamupuuro, lämmin ruoka x 2 pvän aikana, välipalaa ja iltapuuro. Tissitellään usein. Ruuan jälkeen, päikkäreille ruvettaessa, iltapalalla, yöllä. Eihän tuo yösyötöt haittaa, päivällä ehtii nukkua. Onhan tässä jo 8kk ollut rikkinäisiä yöunia. :)
Aikaisemmin houkutteli ajatus kokonaisista öistä. Nyt ollut vaan nhääh, mennään nyt näin. Nukkuu kuitenkin jo suht pitkään. Saattaa nukahtaa 19.30 ja heräillä kaikkea 5.15-6 välillä! :P Muutaman kerran heräilee syömään. Jos se tissi tuo lohtua ja ruokaa yöllä, niin miksei saisi imettää? Ei tuo imettäminen ole koskaan ollut vaikea asia, vaan pidän siitä. On sitä äidin ja lapsen spesiaaliaikaa ja läheisyyttä. En väitä, etteikö tuttipullo aja samaa asiaa. Meillä imetetään ja sillä siisti.

Kehuskeli kovasti miten hienosti on paino ja pituus lähtenyt pienestä koosta huolimatta. :) Onhan tuo itsellekin yllätys miten hienosti on kasvu lähtenyt nousuun pienestä alusta huolimatta. :) 44cm -> 73cm. 2125g -> 10,1kg.
Miehelle totesin yksi päivä, että ihanko olisi poika kasvanut silmissä. Olihan tuota pituutta tullut kivasti! :) 7kk neuvolassa oli 69,6cm. :) Alkaa olla 80cm vaatteet jo hyvänkokoisia. :) Niitähän on tuolla vino pino.. Saatiin kaveriltani + miehen veljeltä, hänen poikansa vanhoja vaatteita. Ei meinaa laatikko mahtua kiinni! :D Onneksi kohta saakin verottaa sieltä vaatteita tuonne ylähyllyille. :)

Ryömimisen salat hoksattu. Ei lattialla pysy yhdessä kohdassa, kuin hetken! :) Masulleen, selälleen, masulleen ryömimään! Vetelee itseään pitkin lattioita välillä kovaakin vauhtia. Hetkeksi käännät selän ja on jo kaukana! :D
Ei mitään päätä huimaavaa vielä tuo vauhti ole vaan iso askel. :) Istumista ollaan nyt päivittäin "harjoiteltu" ja hienosti jaksaa istuksia. :)

Sormiruokailu. Apua. Sitä ollaan kokeiltu. Banaani = liian liukas, ei pysy hyppysissä. Päärynä = liian kovaa. Maissinaksut = ainoa mikä uppoaa, mistä tykkää ja saa kiinni. Eihän tuolla vielä kiire ole. Omaan tahtiin. :) Ruisleipä on ollut hyvää kanssa jyrsiä. :)
Aloitettiin 8kk ruuat. Huh, minkä näköstä! Aika hurjan kokoisia paloja, maissista "jyvät" kokonaisina ja isoja paloja. Kyllähän tuo uppoaa, vaan hitaasti syödä.  Mies eilen jyräsi pienemmäksi paloiksi, helpompi niellä. Kohta saa antaakin ihan kotiruokaa, kunhan ei vaan mausta suolalla/mausteilla. Saas nähä miten se uppoaa! :)

Huomenna olisi taas muskari ja torstaina mennään vauvajumppaan. Ainakin on jotain tekemistä, eikä aina vaan kotona ihmettelyä. Ei kaupungillakaan jaksa joka päivä olla. Muskari ainakin oli mieleinen, joten huomenna päästään lisää touhuamaan. :)

Aurinkokin alkoi ihanasti paistamaan, tänään käydään vaunulenkillä. Vaunuissa jaksaa istua ja katsoa maisemia kauan. Koetat laittaa pötkölleen, jää istumaan! :D Onneksi malttaa rattaissakin nukkua jonkun verran. :) Ulkona uni maistuu hyvälle. :)

Vaan nyt on hetki äidin omaa aikaa, leffakin kesken.. :)